Het bestuur

René Herlaar

Algemeen bestuurslid

René woont samen met zijn partner Lucy in Swalmen en is opgegroeid in Rotterdam. Na zijn studie bouwkunde werkte hij 10 jaar in de bouwnijverheid. Hij houdt erg van afwisseling en uitdagingen. Dat bracht hem naar Maastricht waar hij ruim 17 jaar in de telecom bij Libertel- Vodafone werkte. Vanaf 2016 werkt hij in de rol van programmamanager bij Stedin Rotterdam, de regionale netbeheerder van de Randstad. Daar werkt hij aan de praktische invulling van de Energietransitie en de verduurzaming van het telecomdatanet.

Binnen de grenzen van de planeet blijven is de grote opgave. Hij maakt zich ernstig zorgen over de roofbouw op onze aarde. Samen nadenken en er over praten is ook nodig, maar doen is nu belangrijker. Praktisch aan de slag dus, om onze leefomgeving leefbaar te houden. Zo duurzaam mogelijk leven. Elke dag tijdens het wandelen in de prachtige natuur van de Meinweg, herinneren de niet menselijke personen hem aan die opgave.

Verduurzaming dicht bij mensen houden, samen een leefbare straat of wijk maken. Er zit veel talent onder mensen, die in jouw en mijn straat wonen. Het bij elkaar brengen van die kracht in wijk of straat, en zo de beste duurzame oplossingen maken die bij die woning of buurt passen, daar wil ik me graag voor inzetten. Kleine stapjes maken met grote impact. Samen kennis delen en ontdekken.

René is doorlopend betrokken bij verschillende doe projecten rondom verduurzaming en transitie. Onderwerpen zijn onder andere: Nul-op-de-Meter woningen, doorontwikkeling van energie coöperaties, de leefbare stad, organisatievernieuwing en transitie. Hij verbindt graag HBO en (V)MBO in onderzoek met de praktijk. Op verzoek geeft hij meerdaagse trainingen op gebied van participatief leiderschap en opbouw van veranderkracht in organisaties.

Zijn motto: “er is altijd een weg, die je nog niet gevonden hebt”.