Het bestuur

Janneke Postulart

Algemeen bestuurslid

Janneke is altijd op zoek naar de plek waar ze de meeste slagkracht heeft om echt een verschil te maken voor de dieren, natuur, milieu, klimaat en daarmee dus ook voor de mens. Inmiddels heeft ze 15 jaar een grafisch ontwerpbureau en sinds 2018 is het uitgebreid naar Postul.Art ontwerpt & verduurzaamt. Sinds die tijd geeft Janneke lezingen en workshops over de Verborgen Impact. Daarmee inspireert ze bedrijven, overheidsinstanties en organisaties om hun slagkracht te vergroten op duurzaamheidsvlak en het belang om te streven naar het gebruik van maximaal die 1 aarde die we ter beschikking hebben. Ze weet na jarenlang ondernemen wat aanpakken is en ze kan mensen goed aanvoelen.

Naast haar betaalde werk zet ze ook veel uren vrijwillig in. Ze werkt 1 á 2 dagen per week onbetaald als een van de initiatiefnemers voor de Omwentelaars. Vanaf 2021 vervult ze een bestuursfunctie voor de lokale energie coöperatie RoerOm Energie. Ook ontwikkelde ze in teamverband lesmateriaal over De Verborgen Impact voor het primaire onderwijs. Met het laatst is ze onlangs gestopt zodat ze zich volledig kan richten op Stichting RoerOm en beide projecten.

Een van haar grootste kwaliteiten is het verbinden en het enthousiasmeren van mensen om mee te doen, initiatieven bedenken en uitvoeren. Janneke is voornamelijk op zoek naar de oplossingen en verzamelt vervolgens mensen om mij heen om het te realiseren. Voor het komende jaar wil ze de Omwentelaars verder laten groeien en zet ze zich in om in 2022 een inspirerend duurzaamheidscentrum van Roermond te realiseren.